Sisko Eskelinen

Aloitin toimimisen Kotkan Ladussa vapaaehtoisena puheenjohtajan soittaessa minulle joitakin vuosia sitten. Olin jo aiemmin tiettävästi omalla paikkakunnallani henkilö, joka on järjestänyt toimintaa lapsille yksityishenkilönä. Nyt sain mahdollisuuden lähteä mukaan yhdistyksen toimintaan lapsille toiminnan järjestämiseksi.

Mukaan tullessani aloitin muumien retkeilykoulusta, johon nappasin mukaan myös itselleni tutun henkilön. Ensimmäiselle testiretkelle lähti mukaan naapureita ja puolituttuja. Tästä laajensin omaa repertuaariani ohjaajana Metsämörrikoulutuksella, sekä metsänuppusten ja -myttysten koulutuksella. Ensimmäisenä mukaan lähtenyt tuttu ei oman elämäntilanteen takia pystynyt aktivoitumaan enempää, joten pyysin mukaan myös Teijan. Teijan lähdettyä mukaan alkoikin toiminta myös menemään aivan uudelle tasolle ja nyt voitiinkin alkaa tarjoilemaan perheille muumien retkeilykoulujen ja metsämörritoiminnan lisäksi myös seikkailevien perheiden toimintaa. Olemme saaneet rutkasti aivan uusia perheitä mukaan toimimaan ja tällä hetkellä alamme hipoa positiivista ongelmaa, kun kaikki halukkaat eivät aina mahdu mukaan. Talvella 2023 lähdimme myös mukaan muumien hiihtokouluohjaajiksi ja näin ollen myös toiminta on entisestään monipuolistunut.

Matkalle on sattunut kaikenlaisia huvittavia hetkiä, kuten se miten Teija tuli mukaan, mutta myös se miten minä aloin hiihtää. En ollut hiihtänyt viiteentoista vuoteen, mutta talvella 2023 Teijan innoittamana lähdin hänen seuraksi muumien hiihtokouluohjaajakoulutukseen. Tätä varten aloitin hiihtämisen uudelleen, joskin lopulta Teija ei päässyt koulutukseen lainkaan ja minä olinkin se, josta tuli varsinainen hiihtokouluohjaaja Kotkan Ladulle.

Tunnen, että tekemääni vapaaehtoistyötä arvostetaan ja koen tekeväni merkityksellistä työtä lasten luontosuhteen vahvistamiseksi. Pidän tärkeänä myös Suomen Ladun verkostoja ja koulutuksia. Näissä paikoissa pääsee tapaamaan muiden kanssa ja samalla ymmärtää, ettei tässä nyt oikeastaan ihan kahdestaan töitä tehdä, vaan oikeasti meitä on iso joukko!