Luontoon-palvelu uudistuu, webinaari 11.4.

Haemme innokkaita vapaaehtoisia rakentamaan Suomen upeinta ulkoilutietopalvelua!

Metsähallitus uudistaa Luontoon-palvelun, josta tulee jatkossa löytymään kansallispuistojen lisäksi arkipäiväisen ulkoilun kannalta tärkeät lähiluontokohteet, kuten kuntien ja yhdistysten ulkoilukohteet. Haemme vapaaehtoisia merkitsemään palveluun ulkoilupaikkoja ja lisäämään ulkoilupaikkoihin liittyviä tietoja. Tule kuulemaan lisää uudistuvasta Luontoon-palvelusta ja siitä, miten projektissa voi toimia vapaaehtoisena. Mikä on ulkoilutietopalvelu? -webinaari järjestetään 11.4.2024 klo 13-14. 

Metsähallitus julkaisee tänä vuonna uudistetun, muihinkin kuin Metsähallituksen ulkoilukohteisiin laajenevan Luontoon-palvelun. Palveluun tulee muun muassa kuntien ja yhdistysten ulkoilukohteita, jolloin esimerkiksi arkipäiväisen ulkoilun kannalta tärkeät lähiluontokohteet löytyvät samasta palvelusta kansallispuistojen kanssa.

Ulkoilujärjestöjä on mukana tuottamassa sisältöä tähän Ulkoilutietopalveluksi kutsuttuun palveluun. Sisällöntuottajiksi tarvitaan järjestöistä vapaaehtoisia, joita tullaan kouluttamaan ja tukemaan monin tavoin tietojen lisäämisessä Ulkoilutietopalveluun. Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoisena tuottaa sisältöä Ulkoilutietopalveluun, tämä webinaari on juuri sinua varten.

Suomen Latu järjestää yhdessä Metsähallituksen ja valtakunnallisen liikunnan paikkatietojärjestelmän (Lipas) kanssa torstaina 11. huhtikuuta webinaarin, jossa kerrotaan Ulkoilutietopalvelusta, Lippaasta sekä siitä, miten Lipas liittyy Ulkoilutietopalveluun. Tilaisuudessa kuullaan myös ulkoilujärjestöjen sisällöntuottamisesta Ulkoilutietopalveluun.

Webinaariin pääset osallistumaan täältä Google Meet -linkin kautta. Tilaisuus on kaikille avoin, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.

Webinaarin ajankohta: torstai 11.4. klo 13-14

Webinaarin ohjelma:

Klo 13 Tilaisuuden avaus, Hannu Tiusanen, Suomen Latu
Klo 13.05 Mikä on Ulkoilutietopalvelu, Niko Tynkkynen, Metsähallitus
Klo 13.25 Mikä on Lipas ja miten se liittyy Ulkoilutietopalveluun, Tapani Laakso, Lipas
Klo 13.40 Ulkoilujärjestöt Ulkoilutietopalvelun sisällöntuottajina, Hannu Tiusanen (vastaa  ulkoilujärjestöjen sisällöntuotannon koordinoinnista Ulkoilutietopalveluun)
Klo 13.45 Kommenttikenttään tulleisiin kysymyksiin vastaaminen
Klo 14.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää puhujille kysymyksiä kirjallisesti kommenttikenttään. Tilaisuus tallennetaan. Tallenne on katsottavissa jälkikäteen Suomen Ladun Vimeo-kanavalta.

Tervetuloa kuulemaan lisää Ulkoilutietopalvelusta!